29.11.21

НУМО


Платформа НУМО  стане у нагоді батькам, опікунам та вихователям дітей від 3 до 6 років. На ній регулярно публікуються корисні поради, вправи та ігри, які допоможуть дошкільнятам опановувати важливі навички для подальшого розвитку.
Від розуміння емоцій і засвоєння правил безпечної поведінки до формування дбайливого ставлення до природи та розвитку логіко-математичних компетенцій – на НУМО можна обрати ігри та вправи для розвитку 16 ключових навичок, необхідних для гармонійного розвитку, пізнання та формування можливостей дитини.
Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Колискова країна


Анімаційний проєкт «Колискова країна» презентує відеоматеріали для багаторазового перегляду перед сном і не тільки. Це – сучасний лаунж для дітлахів та їхніх батьків: ніжні, позитивні мелодії, цікава пізнавальна інформація, оригінальні малюнки.
Послухати колискові можна на YouTube-каналі проєкту за посиланням.

 

26.11.21

Позитивна дисципліна: теорія та практика


Як реагувати на дитячу істерику, агресію чи небажання слідувати правилам та водночас не втратити довіру дитини, читайте у матеріалах експерток Команди підтримки реформ МОН «Позитивна дисципліна: теорія та практика».
Завантажити тут.

12.11.21

Як зробити цифровий світ дружнім до дітей

У межах проєкту, що реалізується Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, розроблено короткий посібник з медіаграмотності. Поради, які містяться у ньому, особливо актуальні в часи онлайн-навчання через пандемію COVID-19.
Для дітей онлайн-світ стає майданчиком, де можна пограти в ігри, завести друзів, обговорити домашні завдання, знайти інформацію, залишатися на зв’язку. Як і на будь-якому майданчику, діти можуть стикнутися з небажаною поведінкою, вульгарною лексикою, потрапити в небезпечну компанію. У реальному світі ми оберігаємо дітей, звертаючи їхню увагу на небезпеки, вчимо, як можна захистити себе від них – ми встановлюємо правила, яких діти повинні дотримуватися. В онлайн-світі, з його віртуальністю, вседоступністю та анонімністю, вміння оберігати дітей від небезпек є не менш важливим. Діти мають бути захищеними, але водночас мати доступ до корисних можливостей Інтернету.
Завантажуйте та читайте матеріал тут.

05.11.21

Про візуальне оформлення дитячого садка


Команда підтримки реформ (RST) розробила рекомендації щодо візуального оформлення у дитячому садку. Докладніше – тут.