03.09.20

Правила поведінки здобувачів освіти


Розпочався новий навчальний рік і школярі та дошколярики повернулися в стіни навчальних закладів після літнього відпочинку. Вважаємо, що не зайвим буде нагадати правила поведінки здобувачів освіти. Отож, треба...
Бути доброзичливим у взаєминах з однолітками.
Прагнути  уникати конфліктів, налагоджувати стосунки, прагнути порозуміння; обходитися без докорів, образ; прагнути дотримуватись правил, не нав’язуючи власної думки.
Хлопчикам поважати дівчаток, діяти чесно, відверто. Бути делікатним, тактовним, поступливим, ввічливим у ставленні до дівчаток, не соромитися запрошувати дівчаток до гри, запропонувати їм стілець, у потрібний момент надавати допомогу.
Дівчаткам проявляти скромність, турботу до оточення, із вдячністю ставитися до допомоги та знаків уваги з боку хлопчиків.

В іграх зважати на думку товаришів, обстоювати власну думку, дотримуватися правил гри.
Піклуватися про молодших, допомагати їм, захищати слабших.
Розмовляти спокійним, лагідним тоном, привітно, з усмішкою, дивлячись людині у вічі; не допускати випадків вживання грубих слів.
Прощати та не тримати зла на рідних людей, своїх однолітків.
Ставитися до дітей-сиріт, дітей з особливими потребами та тих, які потрапили в складні життєві обставини, з добротою і милосердям, намагатися їм допомагати.
Узгоджувати свої інтереси, бажання, дії з іншими,  поводитися толерантно, вміти порозумітися та не допускати конфліктів.
Свідомо ставитися до життя, турбуватися про збереження здоров’я свого, рідних, друзів.