28.06.20

День Конституції України. Як розповісти дітям про Конституцію


Сьогодні, як і щороку 28 червня, ми відзначаємо День Конституції України. До речі, День Конституції України – єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.
Конституція – це Основний Закон, що закріплює суспільний і державний устрій країни, функції органів державної влади, основні права та обов’язки громадян. Слово “конституція” латинського походження
(“constitution” – устрій, будова). До його складу входить префікс “con-”, що має значення разом і дієслово “statuero” – постановляти, вирішувати (початково – ставити, споруджувати). Цікаво, що слово конституція в українській мові має своїх родичів: споріднені слова “константа” – стала, незмінна величина, “констатація” – встановлення незаперечним існування якогось факту, явища.

02.06.20

Онлайн-заняття "Пригоди Мурзика"



Благодійний фонд  «Щаслива лапа» пропонує вам разом з дітьми долучитись до інтерактивного онлайн заняття:  «Пригоди Мурзика».  До перегляду запрошуються діти середніх та старших груп.
Учасники не лише допоможуть Мурзику відвідати ветеринара, але і познайомляться зі справжніми чотирилапими помічниками людей: службовим псом, собакою-поводирем, хвостатим пляжним рятівником, псом-пастухом та справжнім котом-охоронцем.