30.11.20

Завтра - День добрих справ. Долучайтеся!


 Завтра - День добрих справ або Щедрий вівторок. Долучайтеся,  до цієї ініціативи, діліться своїми добрими справами в соціальних мережах та відмічайте їх хештегами #ЩедрийВівторок  та  #ЩедрийВівторокДіти.

Більше про Щедрий вівторок дізнайтеся ТУТ

20.11.20

Про протиепідемічні заходи в закладах дошкільної освіти (постанова ГДСЛУ №55 від 22.09.20)

Хочемо нагадати, що з  метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 заклади дошкільної освіти повинні здійснювати свою діяльність з урахуванням вимог санітарного законодавства та необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів.

Згідно постанови Головного державного  санітарного лікаря України  від 22.09.2020 №55 ми маємо дотримуватися наступних вимог щодо організації освітнього процесу:

- проводити  початковий температурний скринінг при вході в заклад  та поточний кожні чотири години. Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37.2 або ознаки захворювання мають бути ізольовані,

- ранковий прийом дитини до закладу та передачу його батькам увечері проводить вихователь на території закладу, за межами його будівлі,

- основним заходом гігієни рук є миття рук з милом. Використання антисептика доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками не рекомендується.

Детальніше ознайомитися з протиепідемічними заходами у закладах дошкільної освіти  на період карантину у зв'язку  з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 можна ТУТ

Прогулянки на свіжому повітрі


Прогулянка є найдоступнішим засобом загартовування дитячого організму. Вона сприяє підвищенню його витривалості і стійкості до несприятливих впливів зовнішнього середовища, особливо до простудних захворювань. На прогулянці діти граються і багато рухаються. Рухова діяльність - це біологічна потреба організму, від якої залежить фізичний та загальний розвиток дитини, стан її здоров’я та працездатність.
Постановою головного державного санітарного лікаря України на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 рекомендовано надавати пріоритет активностям, що проводяться на відкритому повітрі.
Відповідно до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів прогулянки на відкритому повітрі повинні проводитися не рідше 2 разів на день. Оптимальний час перебування на відкритому повітрі - 3,5-4 години на день з достатньою руховою активністю.
Прогулянки на вулиці дозволяється проводити при температурі повітря не нижче -16 °С.
Не проводяться прогулянки при температурі повітря нижче - 16⁰С і швидкості руху повітря понад 7м/сек.

09.11.20

День української писемності та мови

 


Сьогодні ми відзначаємо День української писемності та мови. Чому саме цього дня? Тому що, за православним календарем, сьогодні  день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі. Дослідники вважають, що саме з нього починається писемна українська мова.

Українська входить до третього десятка найпоширеніших мов світу. Окрім того, вона є результатом інтеграції трьох діалектів праслов’янської мови – полянського, деревлянського та сіверянського. Поширена вона також у Білорусі, Молдові, Польщі, Росії, Румунії, Словаччині, США та інших країнах, де мешкають українці.