31.12.20

Правила поводження на залізниці

Категорично забороняється:

1. Ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.
2. Переходити і перебігати через залізничні колії перед поїздом (або локомотивом, вагоном, дрезиною тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше ніж 400 м.
3. Переходити колію зразу після проходу поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.
4. Переходити та переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації.
5. На станціях і перегонах пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію.
6. Проходити по залізничних мостах і тунелях, не обладнаних спеціальними настилами для проходу пішоходів.

21.12.20

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України


Громадяни, які порушують Правила, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Правила безпеки для пішоходів

Пішоходам дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо).

На станціях, де немає мостів і тунелів, громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики "Перехід через колії". 

18.12.20

Карантин продовжено.


Увага!
Уряд продовжив карантин до 28 лютого 2021 року з посиленням обмежень з 8-го до 24-го січня. 
На позачерговому  засіданні 9 грудня Уряд затвердив ініційоване Міністерстовм охорони здоров'я рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з посиленням обмежень на період з 8-го до 24-го січня.
Постанова Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236
Зверніть увагу, за цим посиланням зібрано інформацію про протиепідемічні заходи, карантинні обмеження, правила поводження під час карантину та багато іншого.  
Будьте обачними і не хворійте! 


07.12.20

День української хустки

 
Сьогодні в Україні вже вдруге відзначається Всеукраїнський день української хустки. В цей день проводиться флешмоб «Зроби фото з хусткою», мета якого зберігати та відновлювати українські традиції. Щоб приєднатися до флешмобу необхідно викласти своє фото з хусткою в соцмережах із хештегом #УкраїнськаХустка.
Ми обов’язково приєднаємося до флешмобу, наші фото будуть наступним постом, але спочатку поговоримо про українську хустку.