14.05.22

#ЖивіПисьменники

Акція #ЖивіПисьменники — допомога батькам у нелегкій справі домашнього вчителювання. Це відеоролики про сучасних дитячих письменників.
Відео – це інтерв’ю із сучасними «живими» письменниками. Вони презентують всю Україну від Луганщини до Закарпаття, пропонують сучасні сюжети, розповідають цікаві факти про творчість, читання, ігри зі словами. До кожного відео є методичні матеріали – в них ви знайдете пропозиції вправ.
Героями першого сезону стали Галина Ткачук, Володимир Рутківський, Мар'яна  Савка, Сашко Дерманський, Леся воронина, Іван Андрусяк, Галина Малик, Григорій Фалькович, Тетяна Стус, Галина Вдовиченко. 
Як це працює: дитина дивиться короткий ролик про письменника чи письменницю, чиї твори увійшли до оновленої Хрестоматії сучасної української дитячої літератури, та його чи її книжки; батьки завантажують методичні матеріали до акції та обирають, в якій галузі допомагатимуть письменники та їхні книжкові герої. Адже у цих методичках є цікаві завдання не лише із мови та літератури, а й з математики, інформатики, дизайну та технологій і навіть образотворчого мистецтва. Усі відео про письменників можна переглянути за цим посиланням. А тут зберігаються методичні матеріали до відеороликів.