11.08.21

Нагадуємо! Зверніть увагу!

Навіщо ходити в масках?

У зв’язку з швидким розповсюдженням коронавірусної хвороби всі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Ви можете не знати, що є переносником вірусу. Маска запобігає можливому інфікуванню оточуючих. Маска має зменшити виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник. Але використовувати їх необхідно правильно! Надівайте маску так, щоб вона щільно закривала рот та ніс. Перед цим обов'язково вимийте руки з милом чи обробіть антисептиком. Також не торкайтесь маски руками після того, як наділи її на обличчя.

Що таке громадське місце?

В постанові №211 сказано, що всі повинні носити маску чи респіратори в громадських місцях. 

09.08.21

Можливості для педагогів

 Онлайн-зустрічі з тренерками AMI для тих, кому близькі та цікаві ідеї педагогіки Марії Монтессорі. Тема зустрічей – «Континуум мови: розвиток мови і навичок спілкування у дітей від народження до шести років». 14 серпня з 18:00 до 19:30 відбудеться зустріч з Шарлін Сміт, тренеркою AMI 0-3 років. 15 серпня в той самий час заплановано онлайн-сесію з Лакшмі Шекхар, тренеркою AMI 3-6 років. Вхід вільний, зареєструватись можна за посиланням, а дізнатись більше деталей – тут.

Короткі лекції про виховання і розвиток дошкільнят на YouTube-каналі психологині Марії Сичинської. У відео йдеться про те, як формулювати правила для дошкільнят, як встановлювати кордони та запобігати агресії, як налагодити сон тощо. Переглядайте відеоролики за цим посиланням.

Навчання дітей правилам гігієни. Посібник для педагогів


Виконання правил особистої гігієни сприяє збереженню і зміцненню здоров’я людини. Це включає правила гігієнічного догляду за тілом, порожниною рота, статевими органами, а також користування взуттям, білизною, одягом, житлом тощо. Підвищенню стійкості організму до різних несприятливих факторів, пристосуванню людини до довкілля також сприяють правильне харчування, гартування, регулярні фізичні вправи та інші гігієнічні заходи.
Дотримання гігієнічних правил – це ті корисні навички, які має опанувати змалечку кожна дитина, і з часом лише вдосконалювати й трансформувати їх відповідно до вікових особливостей. 

06.08.21

Збірка запитань та відповідей про вакцинацію проти COVID-19 для освітян

Працівники закладів освіти є однією з пріоритетних груп, які щеплюють проти COVID-19 в Україні. Щоб освітяни могли зробити свідомий вибір і захистити себе від коронавірусної хвороби, Міністерство охорони здоров’я разом з ЮНІСЕФ створили для них збірку відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію проти COVID-19.
У збірці «Освітянам: запитання і відповіді про вакцинацію від COVID-19» є відповіді на запитання про те, які вакцини використовує Україна, як вони діють, які можуть бути реакції на них, про те, коли і як можна щепитися людям з різними супутніми хворобами та тим, хто вже переніс COVID-19. В ній також можна знайти алгоритм запису освітян на вакцинацію та інструкцію, як поводитися під час та після щеплення.
Збірку створено та опубліковано за підтримки уряду Швейцарії. Її електронну версію можна знайти за посиланням.

05.08.21

Адаптація дитини до дитячого садочку.

Вступ дитини до дитячого садочку - це стрес для дитини, а дуже часто і для батьків.  Що ж потрібно для того, щоб допомогти дитині  адаптуватися до умов садочка та уникнути стресових ситуацій?
По-перше, пояснити дитині, що таке дитячий садочок і навіщо туди ходять діти. Головне, намагатися простими словами створити позитивний образ садочку (там багато діток, іграшок, добрі вихователі)