28.05.21

Цікаве для вихователів

«Learning Passport» – це освітня платформа від ЮНІСЕФ, ціль якої забезпечити якісну безперервну освіту для дітей та молоді, зокрема для тих, які можуть бути тимчасово виключеними з навчального процесу. В Україні вона впроваджується ЮНІСЕФ у співпраці із Microsoft та Українським інститутом розвитку освіти. На платформі педагоги можуть знайти навчальні матеріали, зокрема щодо правил безпеки, протидії булінгу, розвитку дошкільнят тощо. Скористатись платформою можна за цим посиланням

Anji Play – освітня практика родом з району Анжі, що на сході провінції Чжецзян в Китайській Народній Республіці. Станом на зараз її використовує 130 дитячих садків. За сприяння ЮНІСЕФ методика активно поширюється у США та цілим світом.  Філософія Anji Play полягає у цінності та можливості дорослих досліджувати дитину: побачити можливості кожної дитини, фіксувати та рефлексувати щодо них для постійного розвитку здібностей дитини.
Зокрема, за цією практикою завдяки відсутності тотального контролю з боку дорослих діти отримують змогу слідувати власним бажанням, йти на певний ризик, формувати здатність вирішувати складні завдання, співчувати та співпереживати. Дізнайтеся докладніше про Anji Play у матеріалі від експерток Команди підтримки реформ МОН за цим посиланням.