21.06.21

Кабінет міністрів опублікував постанову №611 про встановлення на території України "зеленої" зони.
Вона передбачає, що з 17 червня на території України встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки.
Відповідно до нього забороняється:
1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство.
3. Проведення масових  заходів без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. 
Обмеження, передбачені цим підпунктом, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
З повним текстом можете ознайомитися  на сайті українського уряду.
Нагадаємо, що вся Україна може перейти назад в "жовту" зону у разі наявності протягом трьох днів підряд визначених підстав.  "Жовтий" рівень буде встановлюватися рішенням державної ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров’я.
При нормалізації ознак протягом семи днів підряд так само рішенням державної ТЕБ та НС вся країна перейде до "зеленого" рівня.