22.04.22

Праця дітей на городі, в квітнику, садку - ІІІ


Збір врожаю. Цей вид праці приносить дітям найбільше задоволення. Як чудово з’їсти щойно вирвану з грядки морквину чи зірване з дерева яблуко.
Протягом літа можна не один раз збирати врожай: перші достиглі помідори, огірки; вибирати більшу моркву; збирати зелень. Кілька разів за літо можна збирати врожай редису, посіяний в різні строки, зелену цибулю, ягоди.

21.04.22

Як умовити дитину йти до лікаря


Навіть якщо ваша дитина не дуже часто хворіє, іноді вам доводиться водити її до лікаря. Або на щеплення. А може, настав час здати аналізи. Більшість малюків знають, що такі «походеньки» ні до чого доброго не призводять. Саме тому діти вередують, плачуть, упираються і ні за що не хочуть іти до поліклініки або лабораторії. Але відвідати лікаря все-таки потрібно, тому мами і татусі вдаються до всіх доступних методів— від умовлянь до криків і ляпанців. І що тоді? Батьки знервовані, дитина засмучена і перелякана. І так до наступного разу. Причому дитина опиратиметься ще більше, тому що в її пам’яті закарбувались негативні враження від попереднього візиту до «тітки в білому халаті».

15.04.22

За тиждень Великдень...

За тиждень  Великдень, а значить - пора готуватися.  Фарбувати яйця та пекти паски ще рано, але виготовити подарунки та святковий декор - саме час.
Ми підготували підбірку розмальовок та поробок, які Ви можете виготовити разом з дітьми.

Праця дітей на городі, в квітнику, в садку - ІІ


Розпушування ґрунту. Ця робота доступна дітям середнього та старшого дошкільного віку. Робота ця може виконуватися паличкою розміром з олівець, загостреною з одного боку. Під час роботи необхідно звернути увагу дітей на зв’язок між ростом рослини та розпушуванням ґрунту і пояснити  чому ущільнений ґрунт шкідливий для рослин.

Як створити настільну гру разом з дитиною

Один із цікавих способів з користю провести час вдома з дитиною – це разом створити настільну гру. Шукайте покроковий план дій та поради за посиланням. Ці активності допоможуть розвинути одразу декілька навичок дошкільнят.

11.04.22

Праця дітей на городі, в квітнику, в садку - І


Прийшла весна. Розпочався сезон садово-городніх робіт. Батьки розділилися на два табори: на тих, хто привчає дітей до праці змалку і тих, хто вважає дитячу працю насиллям над дітьми.
Ми не прийматимемо чиюсь сторону: скільки людей, стільки й думок, а от своєю думкою поділимося з усіма бажаючими.
З усіх видів трудової діяльності, доступної дошкільнику, найціннішою є робота в природі. Працюючи на городі, квітнику, в садку діти знайомляться з вирощуванням рослин і правилами догляду за ними, дізнаються послідовність сільськогосподарських робіт, оволодівають низкою практичних навичок.
Зупинимося на окремих видах робіт, доступних дошкільникам. Крім того, зауважимо, що інструмент має бути дитячим (але не іграшковим), відповідати віку, зросту та фізичним можливостям дітей.

02.04.22

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

Щороку в день народження Ганса Крістіана Андерсена відзначається міжнародний день дитячої книги. Цим підкреслюється роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.
З нагоди Дня дитячої книги ми хочемо поділитися з вами одним цікавим посиланням: Читанка - це дитяча публічна онлайн бібліотека, в ній ви знайдете книжки, які давно не перевидаються і які не купиш в магазині, книжки, які у дитинстві читали ви та ваші батьки. Думаємо, що вашим діткам вони теж сподобаються.
Читайте самі, читайте дітям, прищеплюйте дітям любов до читання! 


01.04.22

1 квітня - Міжнародний день птахів. +Бонус для наймолодших


1 квітня відзначається Міжнародний день птахів. Ми підготували для вас добірку цікавих фактів про птахів а для наймолодших - цікаве відео. Тож, читайте до кінця. 😉

Пір'я буває тільки у птахів. Якщо у якоїсь істоти є пір'я - це птах.
Найближчі родичі птахів - динозаври.
Більшість самців птахів мають яскравіше оперення, ніж самки.
Першими із птахів людина одомашнила гусей.