До баштанних культур належать кавун, диня, кабачок, патисон та гарбуз. Традиційно ми звикли вважати їх овочами, але, насправді, це - хибні ягоди, що належать до родини гарбузових.
Баштанні містять до 93% від загальної маси плоду. Рекордсменом за вмістом води, як не дивно, є кабачок. Крім того, баштанні мають у своєму складі клітковину, геміцелюлозу, легкозасвоювані цукри і є джерелом вітаміну С, бета-каротину, натрію, кальцію, калію, магнію, заліза.
Баштанні мають безліч корисних властивостей, зокрема:
- очищують організм,
- поліпшують апетит,
- сприяють засвоєнню їжі,
- активізують травні процеси.
Обов'язково включайте до свого раціону страви з баштанних та привчайте до них дитину.