28.01.22

1 лютого стартує кампанія зі щеплення від поліомієліту дітей, які не були вакциновані вчасно

«Поліомієліт повернувся в Україну через низькі показники планової імунізації. Майже 30% дітей в Україні не захищені від поліомієліту. Кожній невакцинованій або не повністю вакцинованій дитині загрожує невиліковний параліч на все життя. Це те, що батьки можуть дуже легко попередити, просто дотримуючись календаря щеплень у дитинстві. Захищаючи свого малюка, ви захищаєте кожну дитину в Україні», – Мурат Шахін, голова офісу ЮНІСЕФ в Україні.
Перший етап викцинальної кампанії охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні.
Докладніше – тут.

27.01.22

Дітям про людей з особливими потребами.

Часто у батьків та педагогів виникає питання, як розповісти дитині про людей з особливими потребами, як пояснити чому деякі діти відрізняються від інших.
Ми пропонуємо подивитися разом з дітьми добірку мультфільмів, які допоможуть в цьому питанні.

1. Мотузки / Cuerdas
Зворушлива історія про те, як сильно можуть змінити наше життя люди з особливими потребами.


21.01.22

Як допомогти дитині повірити в себе

Корисні поради батькам за книгою «Діти все чують. Дев’ять речей, яким ви маєте навчити свою дитину» Джима Тейлора. На думку автора, який дослідив досвід найбільш просунутих батьків, задля того, щоб підвищити самооцінку дитини, зовсім не потрібно її постійно хвалити. Натомість є інші ефективні способи, про які можна дізнатися за посиланням.

22 січня - День Соборності України

Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності України на честь проголошення в  цей день у 1919 році Акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цього дня також вшановують іншу подію, яка сталася 22 січня 1918 року - прийняття Українською Центарльною Радою 4 Універсалу, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

НАША БАТЬКІВЩИНА

Любі друзі! Вже із-малку
Ми про це всі добре знаєм,
Що зовемось українці
Й українських предків маєм.

20.01.22

Як вдало розпочати ранок

Бадьорий ранок – запорука вдалого дня! Перед вами – десять простих правил, які допоможуть і дорослим, і дітям кожен день розпочинати з усмішкою та любов’ю.

Вдалий ранок починається з вечора
Привчайте себе і свою малечу готувати одяг, сумку і улюблену іграшку, яка помандрує з дитиною в садочок, з вечора. Перед сном подумайте про те, які цікаві події, приємні ситуації чекають на вас завтра. Попросіть малюка заплющити очі і уявити їх собі. Заохотьте малюка розповісти хоча б про одну з них. Приємні очікування зроблять майбутній день бажаним.

19.01.22

Споживання солі дітьми. Поради нутриціолога.

Відповідно до світової статистики, понад 90% дорослих і 96% дітей у віці до 4 років вживають більше за рекомендовані норми солі. Якщо дитина споживає велику кількість солі в дитинстві, вона призвичаюється до солоної їжі, і ця звичка залишається на все життя.
Які рекомендовані норми натрію і солі в щоденному раціоні та які продукти – рекордсмени за кількістю солі, читайте за посиланням.

17.01.22

Дитина і спорт


Поради, які допоможуть дитині стати активною фізично, мотивують спробувати спортивні ігри й активності. Детальніше – тут.

Правила поведінки під час ожеледиці

Ходи не поспішаючи, ноги злегка розслаб у колінах, ступай на всю підошву. Руки мають бути вільні. Пам'ятай, що поспіх збільшує небезпеку під час ожеледиці, тому виходь із будинку заздалегідь.
У разі порушення рівноваги швидко присядь — це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
Падай із мінімальною шкодою для свого здоров'я. Відразу присядь, щоб знизити висоту. У момент падіння зберись, напруж м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотися - удар, спрямований на тебе, зменшиться.

14.01.22

"Навчаюсь, граючись. Все про дошкільний вік"


Курс розроблено для педагогів/вихователів дитячих центрів і садочків, які прагнуть розвивати вихованців і дітей.
По завершенню курсу учасники отримують доступ до відеоуроків, практичний посібник і сертифікат Асоціації дитячих центрів України з мокрою печаткою.

13.01.22

Курс лекцій "Колошкільне дитинознавство"


Курс складається з 7 блоків з іграми, практиками адаптації до школи або садочку, трансформації тривоги, агресії, секретами повернення концентрації уваги, «направлення» активності на перерві, «входу» в урок, а також практичними думками.
Курс можна знайти на платформі EdEra.

05.01.22

Поліомієліт. Що потрібно знати батькам.


Поліомієліт – це небезпечне захворювання, що вражає нервову систему дорослих та дітей, може призвести до паралічу та смертельних наслідків.
Ліків від цієї хвороби не існує. Але за останні 20 років ефективні та безпечні вакцини врятували 5 мільйонів дітей по всьому світу від паралічу, котрий міг би бути спричинений вірусом поліо. Щоб захистити себе та дітей від ризику захворювання поліомієлітом – потрібно зробити щеплення.
Все, що важливо знати, щоб убезпечити дітей, тут.