24.06.22

Отруйні рослини

З настанням теплої пори року діти все більше часу проводять на вулиці. І це – правильно, адже сонечко і свіже повітря надзвичайно корисні для дитячого організму. Але і на вулиці на дитину чатує небезпека, а саме отруйні рослини та рослини з колючками. Інколи ці рослини мають дуже привабливі плоди і діти часто вживають їх у їжу, що спричинює отруєння. Пропонуємо вам ознайомитися з переліком  рослин, дерев, кущів з колючками, отруйними плодами. Запам’ятайте ці рослини і навчіть своїх дітей, що ці рослини несуть в собі небезпеку.

07.06.22

Як годувати малюка


Багато батьків скаржаться на поганий апетит малюків у спеку. Важко нагодувати дитину ситним обідом з першою, другою стравою і компотом, як рекомендує більшість дієтологів. Можливо, тільки компот буде випитий із задоволенням. А може, поглянути на це інакше? Можливо, малюки самі відчувають, що їм краще з’їсти? Повірте, дитячому організму цього цілком вистачає, щоб нормально зростати і розвиватися. Адже харчові переваги дорослих теж змінюються залежно від сезону й погоди.

Баштанні. Кабачок

Кабачок – один з перших овочів, який з’являється на нашому столі після довгої зими. Цей корисний овоч позитивно вливає на шлунково-кишковий тракт, стан шкіри і, навіть, на нервову систему. Його застосовують в кулінарії, косметології та народній медицині.
Купуючи кабачки вибирайте молоді недостиглі кабачки: їх можна готувати разом зі шкіркою і, навіть, вживати в їжу в сирому вигляді.  Звісно, кабачки «старшого віку» теж їстівні, але вживати в їжу їх можна тільки після термічної обробки.

01.06.22

Баштанні. Корисні властивості.

До баштанних культур належать кавун, диня, кабачок, патисон та гарбуз. Традиційно ми звикли вважати їх овочами, але, насправді, це - хибні ягоди, що належать до родини гарбузових.
Баштанні містять  до 93% від загальної маси плоду. Рекордсменом за вмістом води, як не дивно, є кабачок. Крім того, баштанні мають у своєму складі клітковину, геміцелюлозу, легкозасвоювані цукри і є джерелом вітаміну С, бета-каротину, натрію, кальцію, калію, магнію, заліза.
Баштанні мають безліч корисних властивостей, зокрема:
- очищують організм,
- поліпшують апетит,
- сприяють засвоєнню їжі,
- активізують травні процеси.
Обов'язково включайте до свого раціону страви з баштанних та привчайте до них дитину.