Пам’ятайте, що
основою сніданку мають бути каші або овочеві страви.
Аби зробити кашу
кориснішою та смачнішою, додайте до неї ягоди (свіжі або заморожені), шматочки
фруктів або подрібнені горіхи, підсолодіть
цукром або медом.
Почастуйте дитину
домашньою гранолою. (Гранола - традиційна американська страва до сніданку. Вона схожа на мюслі, але набагато смачніша. Її готують з розплющеної вівсяної крупи, іноді рису, горіхів, меду, запечених до хрумкого стану. Іноді до цієї страви додають сухофрукти. Щоб вона мала розсипчасту консистенцію під час запікання усе періодично перемішують).
Збагатіть
сніданок стравами, що містять білок, зокрема з яєць курячих та сиру
кисломолочного.
Не давайте дитині
натще груші та цитрусові. Груші містять багато клітковини, а цитрусові –
кислоти, що подразнюють слизову оболонку шлунка.
Цікаво оформіть
страву. Це зробить страву привабливішою і апетитнішою для дитини.